Evanghelia: cartea bucuriei fără sfârşit (Părintele Ion Buga, Ploieşti, 19 martie 2013)

La invitaţia Părintelui Claudiu Băzăvan (Catedrala Eroilor, Ploieşti), Părintele prof. Ion Buga a susţinut, începând cu luna martie 2013, un ciclu de conferinţe cu tematici diverse (până acum, patru dintre ele au fost deja editate pe dvd: „Evanghelia: cartea bucuriei fără sfârşit”, „Plăcerea de a face / bucuria de a fi”, „Cine şi de ce i-a reproşat lui Hristos suprimarea bucuriei în lume?”, „Hristos a înviat, bucuria mea!” – filosofia Sf. Serafim de Sarov”), anticipând astfel momentul apariţiei unui nou volum de excepţie, numit sugestiv „Condamnaţi la înviere”. (Am avut privilegiul să particip şi eu la munca de redactare şi pot să afirm că este una dintre cele mai bune cărţi scrise de Părintele Buga!)

De altfel, Părintele Claudiu Băzăvan a mai invitat, de-a lungul vremii, în cadrul „întâlnirilor de conştiinţă”, desfăşurate la Biblioteca Nicolae Iorga sau la Hotel Prahova Plaza din Ploieşti, şi alte personalităţi marcante ale culturii noastre, cum ar fi Constantin Dumitru Dulcan, dr. Pavel Chirilă, Eusebiu Ştefănescu, Hanna Bota, dr. Ovidiu Bojor, Georgeta Filitti… Cel mai probabil, ultima carte a Părintelui Ion Buga va fi lansată tot la Ploieşti, într-o atmosferă sărbătorească! Până atunci, să ne delectăm cu un mic fragment din prima conferinţă a Părintelui Buga, care a avut loc la data de 19 martie 2013, cu tema: „Evanghelia: cartea bucuriei fără sfârşit”. Vizionare cu folos!

Alexandru Valentin CRĂCIUN

Sursa: http://www.intalnirideconstiinta.ro/

5 comentarii

  1. ati uitat un aspect:evanghelia o fi cartea bucuriei fara sfarsit pentru oricine,mai putin pentru Dumnezeu,pentru Fiul Lui si pentru Maica Domnului,pentru ca in familia Lor este moarte si nerecunostinta.Asa ca,bucuria oamenilor,fara ca sa fie si bucurie pentru divinitate e falsa si bolnavicioasa.

    1. „Acestea vi le-am spus, ca bucuria Mea să fie în voi şi ca bucuria voastră să fie deplină.” (Ioan 15, 11)
      Este destul de aiuristic ceea ce susțineți. Evanghelia însăși înseamnă, literalmente, „Vestea cea Bună”. Desigur, în creștinism, bucuria este o realitate paradoxală: mormântul e izvor al vieții, crucea izvor al bucuriei, șamd.

  2. … o bucurie, incat atunci cand se priveste (mai exact se contempla) crucea, se intampla sa se umple ochii de lacrimi, expresie a unei bucurii si recunostinte nemarginite- desi se stie ca acolo Domnul a murit in chinuri infricosatoare- sentimentul ca acesta a fost pretul rascumpararii din Iubire , fara ca omul sa aibe vreun merit…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s